A A A K K K
для людей із порушенням зору
Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

Новини у сфері культури, молоді та спорту

Вшануємо пам'ять жертв голодоморів!

Запали свічку.  Щороку у четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв голодомору і політичних репресій. Цього року ця сумна дата припала на 27 листопада. Традиційно скорботною акцією цього дня є "Запали свічку пам'яті". Робітники Будинку культури  смт Буди долучилися до неї і після загальнонаціональної хвилини мовчання запалили свічку на своєму вікні.

11:05:01 29.11.2021

 День пам’яті жертв голодомору

                 Кожен рік  в четверту суботу листопада відзначається в Україні День пам’яті жертв голодомору. В цьому році ця трагічна пам’ятна дата припадає на  27 листопада. Напередодні,  в читальній залі Південної міської Публічної бібліотеки відкрита виставка-реквієм «Не рік, а криваве клеймо-33-й…». Україна в ці роки пережила страшну трагедію Голодомору, жертвами якої стали мільйони українців. Запрошуємо переглянути виставку, яка розповідає про страшні часи  Голодомору 1932-33 р. р. - як акт геноциду українського народу організованим більшовицьким режимом шляхом створення штучного масового голоду. В пам’ять про загиблих на Голгофі голодної смерті 27 листопада о 16-00 запалюється свіча пам’яті – на знак скорботи про мільйони загублених життів наших співвітчизників.

15:50:13 23.11.2021

Революція Гідності 

Революція гідності, 8-му річницю якої Україна відзначала  21 листопада 2021 року, залишила глибокий , визначальний і незабутній слід в історії нашої держави. В цей час відбулося доленосне протистояння між прогресивним  українським народом та тоталітарним режимом. Цей визначний крок був необхідний для відстоювання прагнення народом Свободи та гідності. Майдан, його герої був і залишається символом Свободи.     Виставка-нагадування в Південній міській публічній бібліотеці перегортає сторінки історії Майдану і промовляє : «Слава Україні!» - «Героям слава!».

12:10:52 22.11.2021

Святковий захід до Дня працівників культури

12 листопада у приміщенні  Будинку культури смт Буди  відбувся святковий захід, присвячений Дню працівників культури "Подорож до країни чудес". Глядачам була подарована справжня театральна казка. Лунали привітання до Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва від  заступника міського голови Південної міської ради Олександра Миколайовича Рябоконя, секретаря Південної міської ради Всеволода Володимировича Біліченко, представників громадськості, депутатського корпусу. 

15:25:02 16.11.2021

«Розсип наших талантів»

05 листопада у клубному закладі сел. Буди відкрилась виставка народної творчості до Всесвітнього дня рукоділля під назвою «Розсип наших талантів».   На цій виставці був присутній заступник голови Південної міської ради Олександр Рябоконь. Він привітав учасників цього заходу з Днем Всесвітнього дня рукоділля  та побажав усім присутнім здоров'я, удачі та подальших творчих успіхів у їхньому рукоділлі. Тут були представлені чудові роботи наших майстринь, які вишивають хрестиком Наталі Горбань, вона надала 50 своїх чудових робіт, неперевершені роботи Світлани Феклістової, незвичайні вишивки Анни Бугаєвської, Наталії Остапенко, Світлани Антоненко, роботи з бісеру Світлани Філоненко, Лідії Вороніної, Лідії Забули, Софії Зибіної, Лариси Шевченко, роботи з дерева Галини Осокіної, гердани Анастасії Орищенко та ляльки Валентини Казило.  Усі ці роботи дивують своєю красою, своєю неповторністю. Отже, запрошуємо всіх оглянути нашу виставку.

13:07:07 08.11.2021

Виставка робіт МАРІЇ  УМАНЕЦЬ.

7 жовтня 2021 року  в  Південній міській дитячій художній школі відкрилася виставка робіт МАРІЇ  УМАНЕЦЬ, яка навчається в третьому класі художньої школи, клас викладача Бойко І.О. Марія у свої десять років вже має великий досвід участі у різного рівня обласних, всеукраїнських та навіть міжнародних конкурсах. А до   Дня Художника  вона  зачарувала  глядачів ілюстраціями до казок та власними цікавими композиціями виконаними в техніці графіки та живопису аквареллю та гуашшю. Роботи авторки яскраві, оригінальні та створені з великою жагою до мистецтва. Зворушливі герої історій юної художниці живуть своїм казковим життям подорожують, бавляться, відпочивають та займаються улюбленими справами, і в кожному герої художниця додає крапельку себе. Відвідувачі зможуть радіти виставці  до 17 жовтня.

12:57:11 12.10.2021

Культурно-мистецькі заходи до Дня художника.

8 жовтня колектив Будянської дитячої школи народного мистецтва відмітив День художника мистецько-культурним заходом. На святі була присутня  в.о. начальника відділу культури, молоді і спорту Південної міської громади Пономаренко В.В. яка привітала учнів і колектив викладачів школи з цім святом і подарувала святковий торт. В програмі цього заходу була бесіда про історію Будянського фаянсового заводу, розповідь про художників -керамістів які створювали будянський розпис. Був проведений майстер-клас з розпису- викладачем Костенко Н.М., а учні хорового класу виконали музичні виступи разом з викладачем з фортепіано Костіною А.І.  А в завершенні цього свята учнів школи очикував сюрприз - смачні солодощи!!! Всі учасники цього заходу отримали величезне задоволення та святковий настрій!!! ???????

12:34:23 12.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь