Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

Новини

Дата: від до Скинути

День української писемності та мови!

День української писемності та мови!

Щорічно 9 листопада в нашій державі відзначається День української писемності та мови.  Мова – це наш скарб, що передавався з покоління в покоління. В піснях та легендах українці поширювали її від роду до роду.  За нашу українську мову боролись, звеличували у своїх творах сини і доньки України - Тарас Шевченко, Григорій Сковорода, Іван Котляревський, Леся Українка та багато інших видатних українських письменників, вірних патріотів своєї Батьківщини! Шлях розвитку нашої рідної мови був нелегким, але український народ зміг її зберегти, аби сьогодні ми відчували її красу та мелодійність. У святковий День української писемності та мови хочемо щиро побажати всім нам любити та берегти свою рідну мову. Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом! Виконавчий комітет Південної  міської ради.  

14:12 09.11.2021

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ ТА МАЙСТРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА!

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ ТА МАЙСТРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА!

Шановні працівники закладів культури, учасники мистецьких колективів, всі, хто присвятив своє життя галузі культури! Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята! Ваша діяльність – благородна справа. Ви даруєте людям радість, несете культуру до кожної душі, формуєте в людині почуття прекрасного, надаєте яскраві хвилини спілкування з багатогранним мистецтвом нашого народу і надбанням світової культури. Ви робите навколишній світ кращим і добрішим. Віремо, що ваше віддане служіння своєму покликанню, високий професіоналізм стануть запорукою щасливого майбутнього нашої громади. Бажаемо всім вам невичерпного оптимізму та натхнення, потужної творчої енергії, з ентузіазмом шукати і втілювати в життя свої приголомшливі ідеї, перетворювати задумане в шедеври! Нехай ваша праця буде гідно нагороджена, а заслуги не залишатимуться непоміченими!                             Міський голова                 Олександр БРЮХАНОВ

10:25 09.11.2021

Благоустрій громади.

Благоустрій громади.

Добробут громади, збереження її природи та належний стан навколишнього середовища – наша спільна  з вами справа!

19:36 29.10.2021

Важливо правильно мити руки!!

Важливо правильно мити руки!!

Не можна не помітити, що така проста гігієнічна процедура, як миття рук, здатна попередити не тільки зараження організму шкідливими вірусами та інфекціями, але і зробити життя людини більш комфортним, приємним і безпечним  НСЗУ для пацієнта нагадує, навіщо потрібно мити руки і коли це треба робити.   Руки є одним із основних факторів ризику розповсюдження патогенних мікроорганізмів. Адже на наші руки потрапляє чимала кількість мікробів. В результаті навіть незначних подряпин чи ран, вони можуть викликати вірусні захворювання, бактеріальні, грибкові та кишкові інфекції, гельмінтози тощо.  Гігієна рук є захистом проти нових і виникаючих стійких до антибіотиків інфекцій. Зокрема, такий захист кардинально зменшує ризики підхопити небезпечні хвороби на кшталт COVID-19 та інших респіраторних вірусів, кишкових інфекцій, вірусу гепатиту А та ін.   Найбруднішими предметами, яких торкається майже кожна людина щодня, є телефони та гаджети, клавіатура та мишка комп’ютера, письмові столи, кнопки ліфта, вимикачі світла, дверні ручки та усі поруччя, особливо - у транспорті.  Тож не забувайте мити руки обов’язково:  після повернення з вулиці - додому або на роботу;   на початку та в кінці робочого дня;  до, під час і після приготування їжі;  після відвідування туалету, до та після зміни підгузку дитині;   до і після догляду за хворими;  перед використанням контактних лінз;  після кашляння, чхання, видування носа;  після кашляння, чхання та після контакту з будь-якими  біологічними рідинами;  після контакту з тваринами тощо.  Також важливо мити руки - правильно. Тобто не менше 40-60 секунд. Адже вода і звичайне туалетне мило самі по собі не знищують мікроорганізми, а ефективність гігієни залежить лише від ретельного тертя долоней. Потрібно приділяти особливу увагу таким ділянкам: зовнішня поверхня долонь, проміжки між пальцями, пучки пальців та великі пальці. 

13:58 18.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь