Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

УВАГА!

УВАГА! Відключення електропостачання 20 серпня 2021року.

За інформацією АТ "Харківобленерго" у зв’язку з   ремонтними роботами   20 серпня  2021р.  з 10:00 до 17:00  планується  відключення  електропостачання  ПЛ 6 кВ у м. Південне  за наступними адресами:  вул. Архітектора Бекетова,  Березівська, Б.Тасуя,  Б.Хмельницького,  Весняна, Визволення, Гагаріна, Гоголя, Громадська, Горького, Дубровська, Желябова, Зелена, Заводська, Єдності, Історична, Калинова, Кнорозова, Купов’янової, Комунальна, Ломоносова, Маяковського, Осипенко, Паркова, Перемоги, Плеханова, Попова, Польова, Пушкіна, Свободи, Сковороди, Соборна, 1-ГО Травня, Українська, Харківська, Чернишевського, Центральна, Шевченко, Широка, Ширшова, Ясна. пров. Гоголя, вїзд Громадянський, Ширшова. 

09:49:32 13.08.2021

Відділ обслуговування громадян № 18 (сервісний центр) управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області повідомляє:

                           П Е Н С І Ї   В   С М А Р Т Ф О Н І       Нині смартфони має більшість українців. За їх допомогою ми не тільки підтримуємо зв’язок, а й спілкуємося в соцмережах, купуємо, відпочиваємо. Також за допомогою смартфона можна  контактувати з органами влади, зокрема з Пенсійним фондом.  Хоча застосунок Пенсійного фонду для смартфонів і планшетів існує давно, багато громадян досі не знає, як ним користуватися. А дарма, адже програма дає змогу побачити й зробити чимало корисного.  Отже, що вміє за стосунок Пенсійного фонду?    Не  виходячи з дому ви зможете: * подати заяву на призначення або перерахунок пенсії, зокрема анкету-заяву на “Автоматичне призначенн пенсії”, що передбачає подання документів для призначення пенсії тільки в електронному вигляді; * подати запит для внесення змін до пенсійної справи; * отримати й завантажити на мобільний пристрій електронні документи з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, доступні в особистому кабінеті; * переглянути дані з Реєстру застрахованих осіб (анкетні дані, надану роботодавцем (страхувальником) інформацію про заробітну плату, сплачені на користь особи страхові внески, набутий страховий стаж) і з електронної пенсійної справи, якщо ви пенсіонер. * одержувати й переглядати повідомлення від Пенсійного фонду України, відстежувати стан опрацювання звернень до Пенсійного фонду України. Водночас за допомогою за стосунку можна отримати електронні документи: •    витяг із Реєстру застрахованих осіб; •    повідомлення про відкриття персональної електронної облікової картки; •    довідку про нараховану заробітну плату; •    довідку про особливі умови праці; •    довідку про доходи пенсіонера; •    довідку про трудовий та страховий стаж; •    індивідуальні відомості за формою ОК-5, ОК-7 тощо.  Для встановлення застосунку: •    На платформі Google Play або AppStore введіть у пошуку “Пенсійний фонд” •    Натиснути опцію “Установити” •    Користуватися перевагами    Після входу в особистий кабінет вам відкриється перелік послуг, які можна отримати через мобільний за стосунок “Пенсійний фонд” . Як зайти :  Потрапити до особистого кабінету ви можете, використовуючи: •    Ключ кваліфікованого електронного підпису (КЕП) – тоді доступний повний набір можливостей мобільного застосунку; •    Попередню реєстрацію на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України – у такому разі дані користувача знеособлюються; •    Засоби інтегрованої системи електронної ідентифікації (GoviD) з використанням технологій  ВankID та MobileID.                                                                                                                                                                                                10.08.2021  

09:21:46 11.08.2021

УВАГА! Відключення електропостачання 18 серпня 2021року.

АТ "Харківобленерго" інформує  За інформацією АТ "Харківобленерго" у зв’язку з   ремонтними роботами   18 серпня  2021р.  з 10:00 до 17:00  планується  відключення  електропостачання  ПЛ 10 кВ   у м. Південне (АРТЕМІВКА) за наступними адресами: вул. Високогірна, в’їзд Високогірний, вул. Комарівська,  пров. Луговий, вул. Мереф’янська, пров. Мереф’янський, вул. Московська, пров. Московський,  вул. Освіти, пров. Освіти, вул. Покровська, вул. Садова, пров. Садовий, вул. Слобожанська, вул. Шкільна.   

15:51:55 10.08.2021

Кавун у багатьох з нас асоціюється із спекотним літом.

 Дійсно, саме у липні і серпні ринкові прилавки заповнюються яскраво-зеленими, смугастими, великими, але завжди апетитними кавунами Чому вживати кавун корисно?  -  В ньому присутні 19 вітамінів та 11 мінералів.   - До складу входить лікопен, який має потужні антиоксидантні, онкопротекторні та протизапальні властивості та зменшує тромбоутворення. Що червоніший кавун, то більше в ньому лікопену.   -  В кавуні утворюється закис азоту NO — речовина, що регулює тонус судин та гладеньких м’язів, бере участь в розширенні судин та зниженні артеріального тиску, позитивно впливає на імунну відповідь та швидкість передачі нервового імпульсу.  - Корисний людям, які тренуються й активно займаються фізичними вправами. Адже це — швидкі вуглеводи, антиоксиданти й амінокислоти. Кавуновий сік зменшує кріпатуру в м’язах і допомагає відновленню після тривалих забігів.   - Щоденне споживання кавуна корисне людям з атеросклерозом, жінкам у період менопаузи та людям із гіпертензією та пре-гіпертензією.   - Завдяки вмісту антиоксидантів корисний для здоров’я шкіри та сітківки очей.                 Коли кавуни небезпечні?  -Бактеріальні збудники можуть бути причиною отруєння кавунами. Причиною цього є надбиті чи надрізані кавуни, або ж недотримання гігієни, що в результаті призводить до запалення шлунково-кишкового тракту.  - Людям з гіперкаліємією, (надлишком калію в крові) варто не переїдати кавунів. Оскільки в ньому міститься калій, який здоровій людині буде на користь, а тим, в кого порушена регуляція вмісту калію в крові, ця речовина може зашкодити та викликати аритмію чи спазми м’язів.  - Цукрів у кавуні відносно мало, але літр кавунової м’якоті містить 60 грамів цукру. Тож звична щедра порція кавуна має значне глікемічне навантаження. Краще знати міру та поєднувати кавуни з іншою рослинною їжею, багатою на клітковину. Це зробить підйом глюкози в крові не таким різким. І пам’ятайте, овочі, фрукти та ягоди — це важлива частина здорового харчування. Боятися нітратів і тому знижувати їхню кількість у раціоні — абсолютно не потрібно. Джерело: Міністерство охорони здоров’я України

15:27:05 06.08.2021

УВАГА! СПЛАТА ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ.

Південна міська рада нагадує  громадянам – власникам земельних ділянок, що розміщені  на території Південної міської ради і  підлягають обов’язковому  оподаткуванню,    зі сплати визначеного податку.  Несплата податку є виникненням  заборгованості, та тягне за собою нарахування штрафних санкцій. Будь-яку інформацію ви можете отримати у  Південної міської   раді за адресою: м. Південне, вул. Гагаріна, 82, тел: 746-62-24.  Прийом громадян з приводу сплати податків  з  понеділка по  п’ятницю, крім середи з 08.00  - 16.00 бухгалтерія,  а також  смт Буди, пров. Садовий,1 тел: 746-00-03 у середу з 8.00-16.00 приймальня. 

10:04:51 05.08.2021

Громадяни у 2021 році сплачують податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки за 2020 рік

Південна міська рада нагадує  громадянам – власникам  нерухомого майна, що розміщено на території Південної міської громади і підлягає обов’язковому оподаткуванню, про необхідність сплати  визначених  податків.  Несплата податку – є виникненням заборгованості та тягне за собою  нарахування штрафних санкцій. Податок  на нерухомість сплачується з житлової та нежитлової нерухомості, у тому числі з її часток. Об’єктом оподаткування є об’єкт житлової та нежитлової  нерухомості, в тому числі його частка. Об’єкти житлової нерухомості – це будівлі, віднесені відповідно до законодавства до житлового фонду,  дачні та садові будинки. Об’єкти нежитлової нерухомості – будівлі, приміщення, що не віднесені до житлового фонду, зокрема, промислові будівлі, склади, кафе, магазини, гаражі та інші. Ставки податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки встановлюється рішенням місцевих рад: сільських, селищних, міських та рад об’єднаних територіальних громад. З рішенням  Південної міської  ради щодо встановлення ставки податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки Ви можете ознайомитись на офіційному сайті Південної міської ради та на офіційній сторінці Харківської державної податкової інспекції  ГУ ДФС у Харківській області за посиланням: http://kh.sfs.gov.ua/ або звернувшись до Південної міської ради за тел.: (057)746-62-24.

09:56:06 05.08.2021

ЧОМУ В'ЯЛЕНА АБО СУШЕНА РИБА НЕБЕЗПЕЧНА? 

Тому що вона може нести небезпеку для життя — ботулізм.  У теплу пору року попит на в’ялену або сушену рибу зростає. Зростають і випадки отруєнь цим продуктом. На жаль, і з сумним фіналом.  Ботулізм — це харчова інтоксикація, зумовлена споживанням продуктів, які містять ботулотоксини. Збудник розмножується в анаеробному стані (без кисню), та за неправильних умов зберігання чи транспортування.  Так от в'ялена та сушена риба дуже часто стає «будинком» для розмноження токсинів, і ось чому:  така риба не проходить термічну обробку, а ботулотоксин гине лише при кип’ятінні впродовж 10-15 хвилин;  -може бути заражена у природних умовах, оскільких резервуаром інфекції є пісок або ж річковий мул; -соління відбулось вже після утворення токсину, адже сіль не вбиває токсин, а лише пригнічує розмноження інфекції; -споживачу невідомо про неякісні умови зберігання або транспортування: тривале зберігання пораненої риби на грунті, перевезення навалом, без тари.  Навіть якщо вам важко утриматися від спокуси придбати в’ялену або сушену рибу на пляжі чи стихійному ринку, згадайте цей пост і віддайте перевагу перевіреним продуктам. Джерело: Центр громадського здоров'я України

11:03:24 03.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь