A A A K K K
для людей із порушенням зору
Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

До уваги батьків новонароджених дітей!

Дата: 05.08.2022 09:48
Кількість переглядів: 243


Фото без опису

    У зв’язку із введенням на території України воєнного стану Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову від 05.03.2022 № 204, якою: надано можливість перерахування коштів грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги ,,пакунок малюка” (далі – кошти грошової допомоги) на будь-який рахунок, відкритий в АТ КБ ,,Приватбанк”, у разі неможливості відкриття поточного рахунку із спеціальним режимом використання в АТ КБ ,,ПриватБанк”, знято обмеження щодо здійснення розрахунків виключно на дитячі товари та виключно в закладах торгівлі, які приєднались до реалізації пілотного проекту відповідно до Порядку та умов реалізації пілотного проекту ,,Монетизація одноразової натуральної допомоги ,,пакунок малюка” у 2020 – 2023 роках, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 23.12.2021 № 1390); встановлено, що кошти грошової компенсації, невикористані протягом 12 місяців з дня зарахування, не будуть повертатись на рахунок Мінсоцполітики та залишаться на рахунках отримувачів грошової допомоги.

     Зверніть увагу! Згідно нових змін, якщо дитина народилась на ТОТ, ви все одно можете отримати пакунок малюка на підконтрольній Україні території. Для цього необхідно звернутися до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем, де ви стоїте на обліку як ВПО, або де ви постійно зареєстровані, якщо маєте постійну реєстрацію на підконтрольній території України.

    Отримати “пакунок малюка” можна:

- у пологовому будинку

- у місцевому структурному підрозділі з питань соціального захисту населення за місцем проживання / перебування отримувача у разі:

народження дитини на ТОТ у Донецькій і Луганській областях чи ТОТ АР Крим і м. Севастополя — за умови реєстрації місця проживання отримувача на території України, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі, або за наявності довідки ВПО.

    У пологовому будинку ви можете відмовитися від “пакунка малюка”, щоб отримати грошову компенсацію.

     Якщо дитина народилася на ТОТ, до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання / перебування протягом 30 календарних днів з дня народження дитини необхідно подати:

- Заяву

- Копію свідоцтва про народження дитини українського зразка

- Довідку ВПО або документ про реєстрацію місця проживання на території України, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі.

За більш детальною інформацією можна звернутися до відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Південної міської ради за адресою: м. Південне, вул. Гагаріна, 82,  або за телефонами:

066-388-12-37 Оксана Пахомова, головний спеціаліст відділу соціального захисту населення.

099-290-29-82 Олена Маховицька, спеціаліст відділу соціального захисту населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь