A A A K K K
для людей із порушенням зору
Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

ПАТРОНАТНА СІМ’Я 

Дата: 03.02.2022 10:06
Кількість переглядів: 303

Фото без опису


 

 

     Патронатна сім’я для України нове явище, проте в розвинутих країнах завдяки такій формі влаштування дітей практично не існує дитячих будинків.
    Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців
    Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом із батьками або іншими її законними представниками.
      Патронатний вихователь – це особа, яка за участю членів своєї сім’ї надає послуги з догляду, виховання й реабілітації дитини у своїй родині.
    Сім’ї з державного бюджету виплачуються соціальна допомога та грошове забезпечення які призначаються з дня влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя до дня вибуття з такої родини.
    Обов’язки патронатного вихователя:
- нести персональну відповідальність за життя та збереження здоров’я дитини, тимчасово влаштованої до сім’ї патронатного вихователя, її фізичний та психічний стан;                                                                                                         - дотримуватися конфіденційності інформації про дитину та її батьків, що може завдати шкоди дитині та її сім'ї;          - дотримуватися вимог договору про влаштування дитини.                                          
   Якщо ви бажаєте стати патронатними батьками, звертайтеся до  «Центру надання соціальних послуг Південної міської ради» за адресою: м. Південне,  вул. Гагаріна, 82, тел. (057) 746-63-94.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь