A A A K K K
для людей із порушенням зору
Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

Програма Президента «Велике будівництво»

Дата: 29.12.2021 13:41
Кількість переглядів: 628

Фото без опису

 

 

 

Новий садочок у Люботині зможе прийняти 138 вихованців
Реконструкція Люботинського ясел-садочка №5 відбулася в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».
Як повідомив Люботинський міський голова Леонід Лазуренко, в закладі зможе навчатися 138 дітей. Усього буде 8 груп, з яких – 6 дошкільних груп (100 вихованців) та 2 групи раннього віку (38 вихованців). 
«Відкриття садочка – це дуже приємний день для нашої громади, тому що в попередні роки тут теж був садочок, але потім його переобладнали під медичний заклад, – зазначив Леонід Лазуренко. – Але відтепер маємо можливість відкрити сучасний дитячий заклад, який відповідає всім нормам і вимогам». 
Загальна вартість реконструкції цього об’єкта становить 29 млн грн. Також Люботинський міський голова додав, що в дитсадку провели капітальний ремонт та закупили нові меблі та обладнання. 
«Зокрема, ми відійшли від газової котельні, яка була в занедбаному стані, вона вже не відповідала ніяким вимогам. На сьогодні маємо сучасне електричне обладнання, яке дасть нам змогу дійсно й економити кошти місцевого бюджету, і в той же час в будівлях буде дуже тепло», – сказав Леонід Лазуренко. 
Самі приміщення також утеплили й до того ж замінили інженерні мережі у садочку. Окрім цього, створені всі умови інклюзії. Директорка Департаменту науки і освіти Харківської ОДА Анжеліка Крутова розповіла, що на новий садочок чекали з серпня 2019 року. 
«У межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» ми відкриваємо разом новий садочок. Реконструкція цього садочка тривала майже 3 роки. Вона розпочалася в 2019 році, а у 2020 році цей об’єкт потрапив у Програму «Велике будівництво», і це дуже допомогло у фінансуванні робіт», – прокоментувала Анжеліка Крутова. 
Наразі в дитсадок набирають штат та вже зустрічають перших вихованців. За попереднім підрахунком, кількість штатних працівників закладу має бути 50 осіб. 
«Відкриття цього садочка дозволить повністю покрити потреби громади у дошкільній освіті, тому черги в Люботинській громаді вже не буде», – зазначила директорка Департаменту науки і освіти ХОДА.
https://www.youtube.com/watch?v=vrLWA4YSL-Y&t=33s


Фото без опису

Оглядовий майданчик Держпрому вже відвідали приблизно 2500 осіб
На оглядовому майданчику в Держпромі облаштували дві локації: внутрішнє приміщення, де розташована туристична експозиція, та оглядову зону на даху 12-го поверху будівлі.
Реконструкція проходила у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».
Загалом, як зазначив директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков, цього року в межах Програми Президента «Велике будівництво» на Харківщині реалізовується 13 об’єктів. 7 об’єктів визначені на цей рік: дитячий садок у Змієві, Лозівський міський Палац культури, Близнюківська центральна районна лікарня, Ізюмський ліцей №2, басейн «Вимпел» у Балаклії, Чугуївський ФОК, а також Держпром.
«Завдяки Програмі Президента "Велике будівництво" реконструйовано будівлю Держпрому та збудовано оглядовий майданчик. У процесі реконструкції оглядового майданчика було встановлено новий ліфт та виконано внутрішні оздоблювальні роботи. А вже наприкінці літа цього року до 30-річчя Незалежності України відбулося урочисте відкриття», – сказав Сергій Жуков.
Окрім цього, на 12 поверсі 6-го під’їзду Держпрому влаштували металевий паркан, скляну огорожу та встановили бінокль. 
Також директор Держпрому Микола Чехунов повідомив, що за час роботи оглядового майданчика його відвідало приблизно 2500 осіб.
Наступного року в області продовжать роботи на 6 перехідних об’єктах: будівництві нового басейну «Мобіль» і дитячого садка «Теремок» у Пісочині, онкоцентру, 2 обласних лікарень – травматологічної та дитячої, фізкультурно-оздоровчого комплексу в Люботині.
https://www.youtube.com/watch?v=wvUBqL_9O7g

Фото без описуЦього року в межах «Великого будівництва» відремонтували ділянку дороги Вовчанськ – Землянки
Капітальний ремонт на дорозі О-210825 виконали у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».
Як повідомив директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко, загальна протяжність дороги становить 37, 2 км.
«Ця дорога є стратегічно важливою, оскільки проходить від Вовчанська до державного кордону. Вона зв’язує приблизно 10 населених пунктів, з’єднуючи їх із центром громади, у якому розташовані соціально важливі для населення установи», – зазначив Ігор Турченко.
Ремонтні роботи цього року виконувалися на ділянці від с. Охримівка до с. Мала Вовча. Протяжність ремонту становила 3,9 км. Загалом за останні роки відновлено понад 11 км, а наступного року роботи на дорозі планують продовжити. 
«Хочу наголосити, що підрядник уже проводить підготовчі роботи для наступного року. Завозиться матеріал і при настанні сприятливих погодних умов продовжимо капітальний ремонт цієї дороги», – сказав Ігор Турченко.
Загалом роботи на дорозі Вовчанськ – Землянки розпочали у квітні цього року, а закінчили в серпні.https://www.youtube.com/watch?v=FB92hTieeXg
Фото без опису


 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь