A A A K K K
для людей із порушенням зору
Південна міська територіальна громада
Харківська область, Харківський район

Чи можна отримати “Доступні ліки” для бабусі в аптеці? 

Дата: 10.08.2021 14:40
Кількість переглядів: 575

 

Фото без опису

Так. Відтоді, як рецепт на “Доступні ліки” став електронним,  пацієнтові не обов’язково самому вирушати в аптеку. Номер е-рецепту легко переслати чи повідомити рідним. І вони отримають “Доступні ліки” для нього. НСЗУ для пацієнта розповідає детальніше, що для цього потрібно. 
Мати інформацію про електронний рецепт на “Доступні ліки”, який виписав вашій бабусі сімейний лікар. 
Візьміть із собою до аптеки роздруковану інформаційну пам'ятку або просто запишіть 16-значний номер рецепту та 4-значний код підтвердження.
З’ясувати у бабусі, ліки якого саме виробника потрібні. Або просто візьміть стару упаковку з собою. 
Зверніть увагу, що “Доступні ліки” можна отримати як безоплатно, так і з невеликою доплатою. Список лікарських засобів, які входять до програми “Доступні ліки”, а також розміри доплати за упаковку можна переглянути тут ?  https://bit.ly/3BbkLQ2. Варто мати на всяк випадок гроші або банківську карту при собі на випадок, якщо виникне необхідність доплати.
В аптеці потрібно повідомити фармацевту 16-значний номер електронного рецепта. Далі - обрати із запропонованих фармацевтом торговельних найменувань лікарських засобів саме той, якому віддає перевагу пацієнт. 
Варто переконатися, що необхідне торговельне найменування лікарського засобу у потрібній кількості є в наявності. З'ясувавши розмір доплати у разі, якщо буде обрано препарат з доплатою, необхідно назвати 4- значний код підтвердження фармацевту. Фармацевтичний працівник в електронній системі охорони здоров’я накладе електронний підпис. Тільки тоді е-рецепт буде погашено. І ви зможете принести ліки бабусі. 
 Але якщо в аптеці відсутнє саме те торговельне найменування лікарського засобу, яке бажає отримати ваша бабуся, то код підтвердження називати НЕ варто. 
В такому разі можна замовити необхідний препарат та прийти до цієї ж аптеки через декілька днів. Або звернутись до будь-якої іншої аптеки, яка відпускає "Доступні ліки". Перелік таких аптек міститься тут  https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map.
Джерело: НСЗУ для пацієнта

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь